Sprekers Event 2022

Michel Thiry is een van onze keynotes. Hij heeft veel geschreven en lezingen gegeven en zal op 3 februari zijn licht laten schijnen over verleden, heden en toekomst van programmamanagement.

“Programmamanagement lessen uit het verleden voor de toekomst”
Eind jaren ’90 werden programma’s gezien als grote, langere termijn projecten. Sindsdien is programmamanagement uitgegroeid tot een aparte discipline. Wat heeft deze evolutie ons gebracht bij het werken aan complexe veranderinitiatieven? Hoe keken we voorheen naar programma's, wat zijn belangrijke leerpunten onderweg geweest en wat is op dit moment onze gemeenschappelijke visie op programmamanagement? In zijn keynote gaat Michel Thiry in op de ontwikkeling van programmamanagement in de afgelopen decennia. We kijken naar verschillende soorten programma's en hoe ze passen bij verschillende soorten uitdagingen. We werpen een blik in de toekomst om te onderzoeken hoe programmamanagement zich mogelijk zal ontwikkelen en ons kan helpen om grote vraagstukken en wereldwijde crises aan te pakken. Naarmate de wereld vluchtiger en complexer wordt, moeten we wegen als wendbaarheid en complexiteit verder verkennen en het idee van “radicale” programma's overwegen.

Michel heeft uitgebreide wereldwijde ervaring met programmamanagement en in veel culturele omgevingen gewerkt. Hij wordt erkend als een wereldwijde autoriteit op het gebied van strategische toepassingen van projecten en programma's, en heeft de ontwikkeling en implementatie van talrijke strategische programma's voor grote organisaties in zowel agile als traditionele contexten ondersteund. Hij heeft veel geschreven en lezingen gegeven, waaronder op PMI Global Congressen en PMI Chapters over de hele wereld. In 2006 werd hij verkozen tot PMI Fellow en in 2014 ontving hij de PMI Eric Jenett Project Management Excellence Award.

Jos van Dalen is programmadirecteur van het "Programma Aardgasvrije Wijken" , 

Als dit de naam is van je programma, dan kun je wel raden welke verwachtingen dat wekt. Een majeure, complexe en langjarige opgave die iedereen – overheid, bedrijven en in het bijzonder inwoners – raakt. Ga er maar aan staan als programmamanager om deze opgave tot een goed einde te brengen. Dat is waar Jos van Dalen, programmadirecteur, en zijn team al een aantal jaren mee aan de slag zijn. Maar in hoeverre zijn zij nu eigenlijk aanspreekbaar op die aardgasvrije wijken? Wat doen ze om deze transitie een zet in de rug te geven en hoe verhoudt zich dat tot de ambitie om van het aardgas af te gaan? Jos neemt ons mee in de aanpak van het programma, de manier waarop ze omgaan met het grote veld aan diverse stakeholders (waaronder de Tweede Kamer), zijn kijk op de waarde van programmamanagement, en de lessen die ze leerden.  

Hou onze website in de gaten voor meer!

Schrijf je in en ontvang PGM Open updates