Event

PGM Open Event is hét event over programmamanagement in Nederland. We brengen inspirerende sprekers en deelnemers bij elkaar om vraagstukken en nieuwe ontwikkelingen in het vak te verkennen en samen te zoeken hoe we het werken aan programma’s verder kunnen verbeteren.

Het 8ste PGM Open Event vond plaats op 6 februari 2020 en op deze geweldige dag zijn we vanuit verschillende invalshoeken met elkaar aan de slag gegaan met het thema ‘Als de spanning oploopt...’. 

Tijdens de vele workshops, en natuurlijk tussen de activiteiten door, hebben we veel van elkaar geleerd. Hoe maak je bijvoorbeeld van een mug een olifant? Dat bleek lastig: "We negeren vaak kleine signalen omdat we willen dat de wereld klopt". Een andere tip? Identificeer je niet te sterk met het programma: bepaal hoeveel toxiciteit je op je neemt, en hoeveel je teruggeeft. Ook werd er praktisch gekeken naar andere manieren om complexe programma's vorm te geven. Zo hielden de NS en ProRail het klein: een bescheiden kernteam werkt. "Vertrouwen tussen twee mensen komt sneller tot stand dan in een grote groep". Lees hier het hele verslag dat Andert Loman maakte van de dag.

Klik hier om keynotes en workshops van de 8ste editie nog eens terug te kijken. In veel gevallen kun je hier ook de presentatie terugvinden.

Wij kijken alweer vooruit naar de 9de editie, die zal plaatsvinden op 3 februari 2022 (vanwege COVID-19 slaan we in 2021 een editie over). Tot die tijd zijn jullie natuurlijk van harte welkom op de PGM Open Netwerk bijeenkomsten. We houden jullie op de hoogte!

Organisatie

Het PGM Open Event 2020 werd georganiseerd door een projectteam bestaande uit Lauren Algra en Bouke Nederhof, ondersteund door SPITZ congres en event. De stuurgroep werd gevormd door Jo Bos, Björn Prevaas, Helmuth Stoop en Liesbeth Schipper. Hiernaast  hebben allerlei mensen uit het veld van programmamanagers en inhoudelijke experts een bijdrage geleverd om samen tot een mooi programma te komen.

Als je contact met ons wilt opnemen over het PGM Open Event, vul dan het contactformulier in. Je kunt ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wil je meer over de organisatie achter PGM Open weten, ga dan naar de pagina over ons.

Eerdere events

PGM Open Event vindt elke 1e donderdag van februari plaats. Alleen in 2018 sloegen we een jaartje over. Hieronder kun je terugkijken naar eerdere events in de vorm van de programma’s, filmpjes, foto’s en presentaties van de sessies die tijdens deze edities zijn verzorgd.

Schrijf je in en ontvang PGM Open updates